Playin choc

PLAYin Choc

A PlayIn Choc egy angol családi vállalkozás, amelyet Maya és Dominic Simler kreatív és környezetbarát koncepciója hívott életre. Maya, aki tervezői és dizájner háttérrel rendelkezik, egy szórakoztató, oktató és környezettudatos játék megvalósítását tűzte ki célul.

Gyermekei megszületése után elmélkedett el még inkább azon a világon, amelyet utódainkra hagyunk. Egyre erőteljesebben tudatosult benne a bolygónkra és az utánunk jövő generációkra nehezedő veszély és kár, amelyet többek között az óceánjainkban, erdőinkben és a környezetünkben felhalmozott hatalmas mennyiségű műanyaghulladék okoz. Ez arra ösztönözte, hogy olyan szórakoztató, oktató, saját maga által összeállított játékokat tervezzen, amelyek 100%-ban újrahasznosított, biológiailag lebomló karton kártyákat és házilag komposztálható, növényi cellulózból készített csomagolással ellátott csokoládékat tartalmazzon. Reméli, hogy ezzel szemléletváltást idézhet elő és példát mutathat.

Ezalatt megalkotta egyedülálló és csábítóan krémes csokoládé-receptjét is, amely a legjobb minőségű organikus alapanyagokból áll, etikus forrásból származik, teljesen vegán, mentes minden allergéntől mint glutén, szója és olajos magvak, valamint finomított cukor helyett kókuszvirágcukor felhasználásával készül. Csupán három összetevőt tartalmaz, kakaóbabot, kókusztejet és vaníliát. A fő alapanyag, a kakaóbab Peruból, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból és méltányos kereskedelemből származik. Az indonéz bio kókuszkrém felel a csokoládéik ellenállhatatlan krémességéért, a vanília pedig ugyancsak kitűnő organikus bourbon madagaszkári vanília. 

Az eredeti tervtől eltérve nem csak gyermekeknek kínálják kiváló termékeiket, hanem felnőttek számára is elérhetővé tették a játék nélküli verziót, a több kiszerelésben elérhető csokoládéikat.

A csokoládéik különlegesen finomak, a termékek ízléses és gyönyörű grafikája, valamint a gyerekeknek tervezett karton játék és az azt rejtő dobozkák dizájnja pedig egytől-egyig Maya keze munkáját dicsérik.

Még rögtön megalakulásuk évében, 2019-ben csillagot nyertek az egyik legrangosabb angol verseny, a Great Taste csokoládé kategóriájában és azóta mindösszesen még további 18 díjat zsebelt be márkájuk és csokoládéjuk.