Mind a(z) 4 találat megjelenítve

Prémium bio aszalványok.

Kiválló minőségű bio aszalványok többféle kiszerelésben.

A Fairfood egy freiburgi kisvállalkozás, akik elkötelezettek a biogazdálkodás és a fair kereskedelem mellett.

A kiváló minőségű olajos magjaik és szárított gyümölcseik tanúsított ökológiai szövetkezetekből származnak. A nyersanyagok exportja helyett termelőik tisztességes feltételek mellett maguk dolgozzák fel őket, ami azt jelenti, hogy több hozzáadott érték marad a származási országban. A szövetkezetekkel való személyes kapcsolatuk révén garantálhatják a legmagasabb minőséget.

Tanzániában mintegy 300 gazdálkodó család vegyes kultúrákban termeszti az ananászt babokkal, főzőbanánnal, kávéval és maniókával együtt saját tulajdonú kis földjeiken. Maguk szüretelik a gyümölcsöket, majd az ananászokat a helyszínen kézzel pucolják meg és vágják fel. Nem használnak gépeket a feldolgozáshoz, mivel ezáltal többen vehetnek részt a gyártási folyamatban.

A gyümölcsdarabokat ezután géppel, kíméletes eljárással, legfeljebb 41 ° C-on szárítják. A gépeket szinte kizárólag napenergiával és vízerővel működtetik. Mivel a maximális hozzáadott értéket szeretnék lehetővé tenni az országban, az ananászok így, feldolgozott formában, aszalva érkeznek Európába.

Az ananász meglepően egészséges: nagy arányban tartalmazza a bromelain enzimet, amely serkenti az emésztést és a vérkeringést, vízhajtó és gyulladáscsökkentő hatású, emellett tartalmaz B1, C vitamint, káliumot és mangánt.

Ez az aszalt ananász nem tartalmaz ként, mentes a mesterséges cukortól, és olyan kíméletes módon van szárítva, hogy megfelel a nyers élelmiszer előírásainak.

Gyümölcsös, kellemes édességével nemcsak egészséges snackként ideális étkezések között, de használhatja őket egzotikus müzlifeltétként is.

Ízesítheti és díszítheti velük a desszerteket és tortákat, vagy felhasználhatja aromás összetevőként salátákhoz és curry-khez.

Igazi ínyenceknek ajánlott mindhárom szárított finomságunk.

A lehető legetikusabb választás, ugyanakkor fogyasszuk mértékkel ezeket az egzotikus csemegéket.