Kiváló minőségű bio chips.

Bio chips és snack több féle ízben és kiszerelésben.

A fair trade a hagyományos szabadkereskedelemre alternatíva, a fenntarthatóság szociális aspektusával foglalkozik. Partnerségen alapuló kereskedelem, mely kedvezőbb kereskedelmi feltételekkel, a jogok érvényesítésével támogatja a fenntartható fejlődést a hátrányos helyzetű termelők és munkások számára, elsősorban a fejlődő országokban. A fair trade szervezetek a fogyasztók bevonásával aktívan támogatják a termelőket szemléletformáláson és kampányokon keresztül, melynek célja, hogy a hagyományos nemzetközi kereskedelemben változás menjen végbe.

Az El Puente egy németországi fair trade vállalat, amely Afrikából, Ázsiából és Latin-Amerikából importál és forgalmaz élelmiszereket és kézműves termékeket. Gazdákkal, családi vállalkozásokkal és helyi méltányos kereskedelmi szervezetekkel működnek együtt több, mint 40 országban. Munkájuk a hetvenes évek elején kezdődött a Latin-Amerikából történő kézműves termékek behozatalával.

Ez teszi az El Puente vállalatot a tisztességes kereskedelmi mozgalom egyik úttörőjévé Európában. Elkötelezettek a változások iránt, fair globális kereskedelmet támogatnak, és arra ösztönzik az embereket Európában és másutt is, hogy vásárlásaink felelősségteljesebbek legyenek. Így a fejlesztő, oktatási munka mindig része volt tevékenységüknek. A legjelentősebb fair trade szervezetekkel működnek együtt.

WFTO (World Fair Trade Organization), a Forum Fairer Handel vagy a Weltladen Dachverband. Céljuk egy sokkal igazságosabb, átláthatóbb és méltányosabb kereskedelmi rendszer elterjesztése.

Fairfood

A Fairfood egy freiburgi kisvállalkozás, akik elkötelezettek a biogazdálkodás és a fair kereskedelem mellett.

A kiváló minőségű olajos magjaik és szárított gyümölcseik tanúsított ökológiai szövetkezetekből származnak. A nyersanyagok exportja helyett termelőik tisztességes feltételek mellett maguk dolgozzák fel őket, ami azt jelenti, hogy több hozzáadott érték marad a származási országban. A szövetkezetekkel való személyes kapcsolatuk révén garantálhatják a legmagasabb minőséget.

Egy körülbelül 144 tagú burkina faso-i fair trade szövetkezet kis parcellákon termeszti nekik a kesudiót. A kesudiófák vegyes kultúrában nőnek a mangóval a biodiverzitás erősítése érdekében. Minden kis földterületen egy család gazdálkodik, akik együtt alkotnak egy eladói közösséget, és így fix vételárakat kapnak. Annak érdekében, hogy jobb jövedelmi viszonyokat teremtsenek a fejlődő országban, a nyers kesudiót ott helyben, közvetlenül a közeli üzemben dolgozzák fel.

A kesudió tápanyagokban igen gazdag, csaknem 20 %-os fehérjetartalmával kiváló növényi fehérjeforrásnak tekintendő. Ezenkívül magnéziumot, káliumot és cinket, valamint nagy mennyiségű triptofánt (esszenciális aminosav) tartalmaz, amely testünkben boldogsághormonná (szerotonin) alakul.

A kesudió különleges és változatos szerepet játszik a vegán konyhában is. Semleges íze és alacsony rostsűrűsége miatt a mag könnyedén tejjé, joghurttá, krémsajttá, sajttá, desszertkrémmé vagy nyers süteményekké alakítható. Ezenkívül természetesen snacknek is tökéletes.

A kenyai kisgazdák a Kenya-hegy környékén a szigorú ökológiai előírásoknak megfelelően más ökológiai természtésű terményekkel kevert kultúrában termesztik a makadámdiót. A betakarítás után a diót a gazdaságok közelében dolgozzák fel, így a szállítási útvonal rövid és a dió friss marad. Ezenkívül a helyszíni feldolgozás munkahelyeket és jövedelmet biztosít a vidéki területeken-

Egy termék se felelt meg a keresésnek.