Mind a(z) 7 találat megjelenítve

Prémium bio olajos magvak széles választéka.

Kiváló minőségű bio olajos magvak többféle kiszerelésben.

A Fairfood egy freiburgi kisvállalkozás, akik elkötelezettek a biogazdálkodás és a fair kereskedelem mellett.

A kiváló minőségű olajos magjaik és szárított gyümölcseik tanúsított ökológiai szövetkezetekből származnak. A nyersanyagok exportja helyett termelőik tisztességes feltételek mellett maguk dolgozzák fel őket, ami azt jelenti, hogy több hozzáadott érték marad a származási országban. A szövetkezetekkel való személyes kapcsolatuk révén garantálhatják a legmagasabb minőséget.

Egy körülbelül 144 tagú burkina faso-i fair trade szövetkezet kis parcellákon termeszti nekik a kesudiót. A kesudiófák vegyes kultúrában nőnek a mangóval a biodiverzitás erősítése érdekében. Minden kis földterületen egy család gazdálkodik, akik együtt alkotnak egy eladói közösséget, és így fix vételárakat kapnak. Annak érdekében, hogy jobb jövedelmi viszonyokat teremtsenek a fejlődő országban, a nyers kesudiót ott helyben, közvetlenül a közeli üzemben dolgozzák fel.

A kesudió tápanyagokban igen gazdag, csaknem 20 %-os fehérjetartalmával kiváló növényi fehérjeforrásnak tekintendő. Ezenkívül magnéziumot, káliumot és cinket, valamint nagy mennyiségű triptofánt (esszenciális aminosav) tartalmaz, amely testünkben boldogsághormonná (szerotonin) alakul.

A kesudió különleges és változatos szerepet játszik a vegán konyhában is. Semleges íze és alacsony rostsűrűsége miatt a mag könnyedén tejjé, joghurttá, krémsajttá, sajttá, desszertkrémmé vagy nyers süteményekké alakítható. Ezenkívül természetesen snacknek is tökéletes.

A kenyai kisgazdák a Kenya-hegy környékén a szigorú ökológiai előírásoknak megfelelően más ökológiai természtésű terményekkel kevert kultúrában termesztik a makadámdiót. A betakarítás után a diót a gazdaságok közelében dolgozzák fel, így a szállítási útvonal rövid és a dió friss marad. Ezenkívül a helyszíni feldolgozás munkahelyeket és jövedelmet biztosít a vidéki területeken.

A makadámdiót okkal nevezik „a diók királynőjének”. Nemcsak finom, hanem egészséges is! Rengeteg B-vitamint tartalmaz, beleértve mindenekelőtt a B1 (tiamin), a B6 (piridoxin), a B7 (biotin), a B9 (folsav) vitaminokat, ezenkívül sok E-vitamint is rejt magában. A B komplex vitaminjai fontos koenzimek, amelyekre minden szervezetnek szüksége van. A testünk és az idegrendszerünk anyagcsere-folyamataihoz nélkülözhetetlenek.

A makadámdiónak vajas és gyengéd íze, illetve ropogós állaga van. Őrölve kiváló sütési alapanyag, tökéletesen illik a mandulához vagy a brazil dióhoz. Előnyben részesíti a vegán konyha, de egészséges nassolnivalónak is csodás.