Mind a(z) 4 találat megjelenítve

Kézműves kerámiák.

Fair trade kézműves kerámiák és újrahasznosított üvegpoharak.

A Craft Link egy vietnámi civil szervezet, amelynek székhelye Hanoiban található. A szervezetet 1996-ban alapították nemzetközi nonprofit civil (nem kormányzati) szervek, mindenekelőtt az Oxfam International. A Craft Link több kézműves csoporttal működik együtt: etnikai kisebbségekkel, szellemi és/vagy testi fogyatékossággal élőkkel, valamint szociálisan hátrányos helyzetű gyártókkal, ezenkívül a hagyományos kézműves falvak kisvállalkozóival is. A Craft Linknél összesen kb. 6000 kézműves dolgozik. A szervezet a termék- és dizájnfejlesztésre, marketingre (beleértve az exportot), valamint a gyártók támogatására és tanácsadására összpontosít.

A Craft Link az EZA-ban kínált kerámiákat a Bat Trang-i kerámiaműhelyből szerzi be. Ez a falu a Vörös-folyó partján évszázadok óta ismert porcelánjáról és kerámiájáról. Ez a műhely, ahonnan ezek a termékek származnak, a Kinh család tulajdonában van.

Az alkalmazottak jól tájékozottak, tisztában vannak a gazdasági helyzettel, az elért nyereség nagyságával, a rendelési helyzettel, stb. Olyan fizetést kapnak, amely elegendő 2-3 ember megélhetésének biztosításához (általában ott egy fizetés csak egy személynek elegendő).

Betegség esetén a munkavállaló családját anyagilag támogatják. A keramikusok képzését (fazekasság és festés) a műhely finanszírozza. Az agyag egy Hanoitól 60 km-re található helyről érkezik. Korábban az agyagtermékeket faszenes kályhákban égették ki, ma már modern gázkemencéket használnak azzal a pozitív mellékhatással, hogy a levegő minősége jelentősen javult. Az agyagot a fazekaskeréken megmunkálják, majd 800 ° C-on kiégetik, végül a máz felhelyezése után ismét kiégetik 1170 ° -on.