Mind a(z) 6 találat megjelenítve

Kézműves kosarak.

Egyedi fair trade kézműves kosarak. Gyönyörű fair trade kézműves kosarak Afrikából és Bangladesből.

Az El Puente egy németországi fair trade vállalat, amely Afrikából, Ázsiából és Latin-Amerikából importál és forgalmaz élelmiszereket és kézműves termékeket. Gazdákkal, családi vállalkozásokkal és helyi méltányos kereskedelmi szervezetekkel működnek együtt több, mint 40 országban. Munkájuk a hetvenes évek elején kezdődött a Latin-Amerikából történő kézműves termékek behozatalával. Ez teszi az El Puente vállalatot a tisztességes kereskedelmi mozgalom egyik úttörőjévé Európában. Elkötelezettek a változások iránt, fair globális kereskedelmet támogatnak, és arra ösztönzik az embereket Európában és másutt is, hogy vásárlásaink felelősségteljesebbek legyenek. Így a fejlesztő, oktatási munka mindig része volt tevékenységüknek. A legjelentősebb fair trade szervezetekkel működnek együtt, mint a WFTO (World Fair Trade Organization), a Forum Fairer Handel vagy a Weltladen Dachverband. Céljuk egy sokkal igazságosabb, átláthatóbb és méltányosabb kereskedelmi rendszer elterjesztése.

Kézműves, fair trade, Kaisa-fűből és jutából készített színes, fedeles kosár a Dhaka Handicrafts szövetkezetből, Bangladesből. Méretei: 20 x 12 cm

A Dhaka Handicrafts egy termelőszervezet, amelynek jelenleg 64 tagcsoportja van, amelyekben mintegy 3200 kézműves tevékenykedik. Legtöbbjük nő. A szervezet így összesen mintegy 16 000 emberhez jut el. Nagy részük az alacsonyabb kasztba tartozik. A termékek helyben előforduló anyagokból készülnek, például nádból, bambuszból, fából, agyagból, fűből és jutából. A termékek 100% -át exportálják és kb. 70% -át értékesítik a méltányos kereskedelem számára. A kézműves termékekből származó jövedelemmel a családok a háztartásuk kiadásainak körülbelül 50% -át fedezhetik. A többit a mezőgazdaságból, a helyi kisvállalkozásokból és a különféle bérmunkákból generálják. Sokan maguk állítják elő ételeik egy részét: kukoricát, burgonyát, rizst és zöldségeket.

A Dhaka Handicrafts tagjai többek között a következő jogokat élvezhetik: megrendeléseik kamatmentes előfinanszírozását, olcsó nyersanyagbeszerzést, azonnali fizetést és folyamatos termékfejlesztést és minőségellenőrzést. A termelőknek joguk van beleszólni az árak meghatározásába és részt vesznek minden fontos döntésben. Ezenkívül a termelők az alábbiakból részesülnek: egészségügyi szolgáltatások, oktatási támogatás gyermekeik számára, egyedülálló szülőknek járó támogatás és terhességi támogatás.