Mind a(z) 17 találat megjelenítve

Kézműves kosarak.

Egyedi fair trade kézműves kosarak. Gyönyörű fair trade kézműves kosarak Afrikából és Bangladesből.

Az El Puente egy németországi fair trade vállalat, amely Afrikából, Ázsiából és Latin-Amerikából importál és forgalmaz élelmiszereket és kézműves termékeket. Gazdákkal, családi vállalkozásokkal és helyi méltányos kereskedelmi szervezetekkel működnek együtt több, mint 40 országban. Munkájuk a hetvenes évek elején kezdődött a Latin-Amerikából történő kézműves termékek behozatalával. Ez teszi az El Puente vállalatot a tisztességes kereskedelmi mozgalom egyik úttörőjévé Európában. Elkötelezettek a változások iránt, fair globális kereskedelmet támogatnak, és arra ösztönzik az embereket Európában és másutt is, hogy vásárlásaink felelősségteljesebbek legyenek. Így a fejlesztő, oktatási munka mindig része volt tevékenységüknek. A legjelentősebb fair trade szervezetekkel működnek együtt, mint a WFTO (World Fair Trade Organization), a Forum Fairer Handel vagy a Weltladen Dachverband. Céljuk egy sokkal igazságosabb, átláthatóbb és méltányosabb kereskedelmi rendszer elterjesztése.

Kézműves, fair trade, Kaisa-fűből és jutából készített színes, fedeles kosár a Dhaka Handicrafts szövetkezetből, Bangladesből. Méretei: 20 x 12 cm

A Dhaka Handicrafts egy termelőszervezet, amelynek jelenleg 64 tagcsoportja van, amelyekben mintegy 3200 kézműves tevékenykedik. Legtöbbjük nő. A szervezet így összesen mintegy 16 000 emberhez jut el. Nagy részük az alacsonyabb kasztba tartozik. A termékek helyben előforduló anyagokból készülnek, például nádból, bambuszból, fából, agyagból, fűből és jutából. A termékek 100% -át exportálják és kb. 70% -át értékesítik a méltányos kereskedelem számára. A kézműves termékekből származó jövedelemmel a családok a háztartásuk kiadásainak körülbelül 50% -át fedezhetik. A többit a mezőgazdaságból, a helyi kisvállalkozásokból és a különféle bérmunkákból generálják. Sokan maguk állítják elő ételeik egy részét: kukoricát, burgonyát, rizst és zöldségeket.

A Dhaka Handicrafts tagjai többek között a következő jogokat élvezhetik: megrendeléseik kamatmentes előfinanszírozását, olcsó nyersanyagbeszerzést, azonnali fizetést és folyamatos termékfejlesztést és minőségellenőrzést. A termelőknek joguk van beleszólni az árak meghatározásába és részt vesznek minden fontos döntésben. Ezenkívül a termelők az alábbiakból részesülnek: egészségügyi szolgáltatások, oktatási támogatás gyermekeik számára, egyedülálló szülőknek járó támogatás és terhességi támogatás.