Mind a(z) 2 találat megjelenítve

Kézműves vágódeszkák.

Méltányos kereskedelemből érkező márvány és akáciafa kézműves vágódeszkák.

Az El Puente egy németországi fair trade vállalat, amely Afrikából, Ázsiából és Latin-Amerikából importál és forgalmaz élelmiszereket és kézműves termékeket. Gazdákkal, családi vállalkozásokkal és helyi méltányos kereskedelmi szervezetekkel működnek együtt több, mint 40 országban. Munkájuk a hetvenes évek elején kezdődött a Latin-Amerikából történő kézműves termékek behozatalával. Ez teszi az El Puente vállalatot a tisztességes kereskedelmi mozgalom egyik úttörőjévé Európában.

Elkötelezettek a változások iránt, fair globális kereskedelmet támogatnak, és arra ösztönzik az embereket Európában és másutt is, hogy vásárlásaink felelősségteljesebbek legyenek. Így a fejlesztő, oktatási munka mindig része volt tevékenységüknek.

A legjelentősebb fair trade szervezetekkel működnek együtt, mint a WFTO (World Fair Trade Organization), a Forum Fairer Handel vagy a Weltladen Dachverband. Céljuk egy sokkal igazságosabb, átláthatóbb és méltányosabb kereskedelmi rendszer elterjesztése.

Az ASHA Kézműves Szövetség egy alternatív értékesítési és export szervezet, amely 1975 óta vesz részt a méltányos kereskedelemben. A szervezet székhelye Mumbai, és rengeteg kézművessel dolgoznak együtt szerte Indiában.

A termékek értékesítésében nyújtott segítség és a tervezéssel kapcsolatos támogatás mellett az ASHA különös jelentőséget tulajdonít az alkalmazottak és a gyártók képzésének. Számos tanfolyamot kínálnak a tisztességes kereskedelemről, a marketingről és az anyagtudományról. Szociális projekteket is kezdeményeznek.

Különböző régiókból származó kézműves termékekkel foglalkoznak, ahol az egyes kézműves technikáknak nagy hagyománya van, a megszerzett tudást nemzedékről nemzedékre adják tovább.