Balduccio extra szűz bio olívaolaj – 2022-ES ÚJ SZÜRET

11.590Ft

Az olívaolajok királya!

500 ml

Elfogyott

Cikkszám: BEVOO3 Kategóriák: , Címkék: , ,

Extra szűz bio olívaolaj

A 2022-es őszi szüretből származó, elsőosztályú, prémium minőségű, egyenesen az olívából mechanikai úton kinyert extra szűz bio olívaolaj.

A Balduccio egy kis családi vállalkozás a festői szépségű Lamporecchio településen, a Montelbano-dombságon, Toszkána vidékén, ahol 9000 organikusan termesztett olajfával rendelkeznek. Nagyrészt morailo és frantoio fajtákat termesztenek. Kisléptékben, és a lehető legkíméletesebb módszerrel sajtolják ki az olajat.

A Balduccio-nál a legkorszerűbb technológiában hisznek. Az “ultramodern” olyan olajütőt jelent, amely mindenekelőtt higiénikus, vagyis a legapróbb részletekig minden nap tisztítható. Természetesen minden alkatrész rozsdamentes acélból készül. A régi malomkő rendkívül fotogén, de sajnos nem higiénikus és technológiai szempontból sem megfelelő. Az ma már szinte alap, hogy az olajbogyópépnek a levegőben lévő oxigénnel való érintkezése csak nagyon ellenőrzött módon történhet, és hogy az olívabogyótól az olajig tartó teljes folyamatnak a lehető leggyorsabban kell végbemennie. A Balduccio-nál ez körülbelül 30 perc.

Az eredmény tökéletesen tiszta, finom és aromás olívaolaj, kifejezetten éles, karcos utóízzel a torokban. Így a gazdaság számára ez a komoly befektetés nagyon megérte, igazán elégedettek a terméssel.

Különlegessége, hogy ott helyben van saját olajütőjük is, ahol egyre több környékbeli gazdálkodó is préseli az olíváját.

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.

Átlagos tápérték 100 ml termékben: energia 3762 kJ/899 kcal, zsír 99,9 g, ebből telített zsírsav 14 g, szénhidrát 0 g, ebből cukrok 0 g, fehérje 0 g, só 0 g.

Származási hely: Olaszország

Fénytől, melegtől védve tárolandó.

Tömeg1 kg
Kiszerelés

500 ml

Érdekelhetnek még…