Bio datolya
A Fairfood egy freiburgi kisvállalkozás, akik elkötelezettek a biogazdálkodás és a fair kereskedelem mellett.
A kiváló minőségű olajos magjaik és szárított gyümölcseik tanúsított ökológiai szövetkezetekből származnak. A nyersanyagok exportja helyett termelőik tisztességes feltételek mellett maguk dolgozzák fel őket, ami azt jelenti, hogy több hozzáadott érték marad a származási országban. A szövetkezetekkel való személyes kapcsolatuk révén garantálhatják a legmagasabb minőséget.
Körülbelül 170 gazdálkodó család termeszti a „Deglet Nour” fajtájú datolyát a Szahara határában fekvő tunéziai sóstó, a Chott El-Cherid szomszédságában, szigorú ökológiai előírásoknak megfelelően. A betakarítás után a gyümölcsöket válogatják, mossák és a helyszínen szárítják, legfeljebb 65 ° C-on. A többnyire női munkavállalók tisztességes béreket, képzést és ingyenes napi munkába járást kapnak.
Természetes cukortartalmuk ellenére a cukorbetegségben szenvedők jobban tolerálják a datolyát, mint az izolált cukrot. Értékes kísérőanyagaiknak köszönhetően sokkal jobban metabolizálódnak. Emellett B3-, B5- és C-vitamint, rostot és rengeteg antioxidánst biztosítanak, amelyek megkötik a szabad gyököket, gátolják a gyulladásokat és leküzdik a fertőzéseket. Hozzájárul a triptofánellátáshoz is, amely a szerotonin és a melatonin hormon összetevőjeként biztosítja a boldogság érzését és a jó éjszakai alvást. Kellemes édességük miatt ideális snack, ha testmozgás közben vagy az irodában energiára van szükség.
Lédús datolyáik olyanok, mint a természetből származó pralinék. A konyhában ideálisak édesítőszerként fagylaltban, müzlikben és müzliszeletekben, süteményekben, vegán tortákban és turmixokban. Aromás ízükkel finomítják a hüvelyesekből vagy magokból készült kiadós keleti ételeket és salátákat.
Átlagos tápérték 100 g termékben: energia 1276 kJ/305 kcal, zsír 0,5 g, ebből telített zsírsavak 0,1 g, szénhidrát 69 g, ebből cukrok 69 g, fehérje 2,5 g, só <0,1 g.
Származási ország: Tunézia
1000 g, papírcsomagolásban.