El Puente bio & fair trade Nica Organico szemes kávé

4.190Ft

500 g

Csak 1 maradt készleten

Cikkszám: NI2-13-153 Kategóriák: , Címkék: ,

Bio szemes kávé

Az El Puente egy németországi fair trade vállalat, amely Afrikából, Ázsiából és Latin-Amerikából importál és forgalmaz élelmiszereket és kézműves termékeket. Gazdákkal, családi vállalkozásokkal és helyi méltányos kereskedelmi szervezetekkel működnek együtt több, mint 40 országban. Munkájuk a hetvenes évek elején kezdődött a Latin-Amerikából történő kézműves termékek behozatalával. Ez teszi az El Puente vállalatot a tisztességes kereskedelmi mozgalom egyik úttörőjévé Európában. Elkötelezettek a változások iránt, fair globális kereskedelmet támogatnak, és arra ösztönzik az embereket Európában és másutt is, hogy vásárlásaink felelősségteljesebbek legyenek. Így a fejlesztő, oktatási munka mindig része volt tevékenységüknek. A legjelentősebb fair trade szervezetekkel működnek együtt, mint a WFTO (World Fair Trade Organization), a Forum Fairer Handel vagy a Weltladen Dachverband. Céljuk egy sokkal igazságosabb, átláthatóbb és méltányosabb kereskedelmi rendszer elterjesztése.

Kellemesen édeskés, testes, méz és bogyós gyümölcsök ízjegyeit hordozó, 100% Arabica kávé, amely tulajdonságait közepes pörkölése még inkább hangsúlyoz. Nicaraguából származó, SHG minősítéssel ellátott kiváló minőségű kávé.

SHG: “strictly high grown”= melyet csak a szigorúan ellenőrzött, 1200 méter tengerszint feletti magasságon termő arabica kávék kapják meg. Az elnevezés egyben a kitűnő minőség biztosítéka.

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból és fair kereskedelemből származó termék.

500 g

Tömeg0,5 kg
Kiszerelés

500 g

Érdekelhetnek még…