El Puente fair trade natúr színű kézműves kosár

6.200Ft

10 x 24 cm

Elfogyott

Cikkszám: BD1-20-946 Kategóriák: , Címkék: ,

Fair trade kézműves kosár

Az El Puente egy németországi fair trade vállalat, amely Afrikából, Ázsiából és Latin-Amerikából importál és forgalmaz élelmiszereket és kézműves termékeket. Gazdákkal, családi vállalkozásokkal és helyi méltányos kereskedelmi szervezetekkel működnek együtt több, mint 40 országban. Munkájuk a hetvenes évek elején kezdődött a Latin-Amerikából történő kézműves termékek behozatalával. Ez teszi az El Puente vállalatot a tisztességes kereskedelmi mozgalom egyik úttörőjévé Európában. Elkötelezettek a változások iránt, fair globális kereskedelmet támogatnak, és arra ösztönzik az embereket Európában és másutt is, hogy vásárlásaink felelősségteljesebbek legyenek. Így a fejlesztő, oktatási munka mindig része volt tevékenységüknek. A legjelentősebb fair trade szervezetekkel működnek együtt, mint a WFTO (World Fair Trade Organization), a Forum Fairer Handel vagy a Weltladen Dachverband. Céljuk egy sokkal igazságosabb, átláthatóbb és méltányosabb kereskedelmi rendszer elterjesztése.

Kézműves, fair trade, jutából és pamutból készített natúr színű kosár fekete, piros és kék mintával a Prokritee fair trade kézműves szövetkezetből, Bangladesből.

Méretei: 10 cm átmérőjű, 24 cm magas

A Prokritee szervezet székhelye Dakka. Főleg kézművesekkel dolgoznak együtt Banglades vidéki területein. A Rana Plaza textilgyár 2013-as tragikus története sok ember számára megdöbbentő és sokkoló élmény volt. Ez a tragikus esemény megmutatta, milyen bizonytalanok és elfogadhatatlanok a bengáli textiliparban dolgozók munkakörülményei. A Prokritee szembemegy a fast fashion iparral. Kézműveseik a “lassú divatnak” megfelelően minőségi, egyedi kézműves termékeket készítenek a helyi textilipar megmaradt anyagaiból az újrahasznosítás jegyében. Természetesen jó munkakörülmények mellett, korrekt bérekkel. A méltányos kereskedelem és a környezeti fenntarthatóság kéz a kézben járnak. A Prokritee (bengáli jelentése: természet) készítői természetes, helyi alapanyagokat használnak kézzel készített termékeikhez. Juta, selyem, pamut vagy vízi jácint, illetve újrahasznosított szári anyagok a termékeik fő alapanyagai.

Tömeg0,5 kg
Méret

9 x 22 cm