El Puente fair trade színes ‘Bolga’ kosár

22.990Ft

30 x 23 cm

Figyelem! A termékfotóhoz képest minimális színbeli eltérés előfordulhat.

Elfogyott

Cikkszám: GH7-22-014 Kategóriák: , Címkék: ,

Fair trade kosár

Az El Puente egy németországi fair trade vállalat, amely Afrikából, Ázsiából és Latin-Amerikából importál és forgalmaz élelmiszereket és kézműves termékeket. Gazdákkal, családi vállalkozásokkal és helyi méltányos kereskedelmi szervezetekkel működnek együtt több, mint 40 országban. Munkájuk a hetvenes évek elején kezdődött a Latin-Amerikából történő kézműves termékek behozatalával. Ez teszi az El Puente vállalatot a tisztességes kereskedelmi mozgalom egyik úttörőjévé Európában. Elkötelezettek a változások iránt, fair globális kereskedelmet támogatnak, és arra ösztönzik az embereket Európában és másutt is, hogy vásárlásaink felelősségteljesebbek legyenek. Így a fejlesztő, oktatási munka mindig része volt tevékenységüknek. A legjelentősebb fair trade szervezetekkel működnek együtt, mint a WFTO (World Fair Trade Organization), a Forum Fairer Handel vagy a Weltladen Dachverband. Céljuk egy sokkal igazságosabb, átláthatóbb és méltányosabb kereskedelmi rendszer elterjesztése.

Kézműves, fair trade, kerek, színes bevásárló/tárolókosár speciális szavannafűből a Geolicrafts Company Limited szövetkezetből, Ghánából.

Található benne egy kis cipzáros belső zseb is.

Méretei: 30 x 23 cm

Bolgatanga az utolsó nagyobb város a Burkina Faso-i határ közvetlen közelében, Ghána északi részén. Itt szövik az egyedi kosarakat, amelyek biztos bevételi forrást kínálnak a nőknek ebben a munkalehetőségekben nem bővelkedő, iparilag elmaradott régióban. A nők nagyszerű kézműves munkával szalmafonás technikával készítik el ezeket az egyedi darabokat. A Geolicrafts nevű fair trade kézműves szövetkezet központja Accra, Ghána fővárosa. 2004-ben alapította egy ötfős társaság, a szövetkezet ma pedig már több, mint 200 embert tömörít. A Geolicrafts számára központi jelentőségű a kézművesek magas szintű képzése annak érdekében, hogy megfeleljenek termékeikkel a nemzetközi piac által támasztott magas minőségi követelményeknek. A cég fontos törekvése a folyamatos, biztos megrendelések elérésére, hogy a kézművesek minél rendszeresebb bevételhez jussanak. A Geolicrafts elkötelezett a kézművesek orvosi ellátásának javítása mellett is. Az észak-ghánai Bolgatanga régióban sok ember generációk óta alkalmaz szalmafonási technikákat. Az úgynevezett „Bolga” kosarak speciális szavannafűből, igényes kézimunkával készülnek, különböző színekben és formákban.

Tömeg1,5 kg
Méret

30 x 23 cm

Érdekelhetnek még…