EZA bio & fair trade kókusztej

1.790Ft

400 ml

Elfogyott

Cikkszám: 99400 Kategóriák: , Címkék: ,

Bio kókusztej

Az EZA Fairer Handel a méltányos kereskedelem úttörője Ausztriában. 1975 óta alkalmaznak egy alternatív gazdaságot a gyakorlatban, amely átlátható, szolidáris, nyitott és igazságos. A tisztességes kereskedelmi gyakorlatuk révén megmutatják, kik azok az emberek, akik az egyes termékeik mögött állnak. Ily módon a fejlődő országok hátrányos helyzetű termelőinek segítenek élet- és munkakörülményeik javításában.

A tisztességes kereskedelmet, valamint az ember és a természeti környezet tiszteletét helyezik előtérbe. Tájékoztatás és oktatás révén rámutatnak a jelenlegi igazságtalan kereskedelmi struktúrákra, és egyúttal alternatívát is kínálnak konkrét kereskedelmi gyakorlatukkal, népszerűsítve a fair kereskedelmet. Az együttműködés és hálózatépítés révén folyamatosan fejlesztik rendszerüket és küzdenek a méltánytalan nemzetközi kereskedelmi struktúrák megváltoztatásáért. Igazán magas színvonalú termékeket kínálnak, legyen szó élelmiszerről vagy kézműves áruról, amelyek tükrözik kereskedelmi partnereik hozzáértését és kreativitását.

Ezt a kókusztejet thaiföldi partnerük, a Green Net kistermelői szövetkezeteket összefogó szervezet forgalmazza.
A ‘Kati’ thaiföldi nyelven kókusztejet jelent. Thaiföld partvidékéről származik, az ottani szövetkezet célja többek között az ökológiai gazdálkodás fejlesztése és a hagyományos mezőgazdaság megőrzése. A kókusztej termelői, a ‘Ban Krut Organic Development Group’ egy idilli halászfaluban élnek a Thai-öbölben. Együtt sikerült megakadályozniuk egy széntüzelésű erőmű építését, így megmaradt Ban Krut idillje. A szövetkezet elkötelezett a kókuszdió termesztés mellett, ezt a kókusztejet minőségi, organikus kókuszdióból állították elő.

Összetevők: kókusztej 60%*, víz, sűrítőanyag: guarmagliszt.

A *-gal jelölt összetevők mindegyike ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból, a termék összetevőinek 60%-a fair kereskedelemből származik.

Átlagos tápérték 100 g termékben: energia 849 kJ/203 kcal, zsír 18 g, amelyből telített zsírsavak 15 g, szénhidrát 8 g, amelyből cukrok 2 g, fehérje 2 g, só 0,05 g.

Származási ország: Thaiföld

400 ml-es konzerv

Tömeg0,4 kg
Kiszerelés

400 ml

Érdekelhetnek még…