EZA fair trade fekete kosár – 25 x 10 cm (ÚJ)

4.990Ft

25 x 10 cm

Elfogyott

Cikkszám: 34385 Kategóriák: , Címkék: ,

Fair trade kosár

Az EZA Fairer Handel a méltányos kereskedelem úttörője Ausztriában. 1975 óta alkalmaznak egy alternatív gazdaságot a gyakorlatban, amely átlátható, szolidáris, nyitott és igazságos. A tisztességes kereskedelmi gyakorlatuk révén megmutatják, kik azok az emberek, akik az egyes termékeik mögött állnak. Ily módon a fejlődő országok hátrányos helyzetű termelőinek segítenek élet- és munkakörülményeik javításában.

A tisztességes kereskedelmet, valamint az ember és a természeti környezet tiszteletét helyezik előtérbe. Tájékoztatás és oktatás révén rámutatnak a jelenlegi igazságtalan kereskedelmi struktúrákra, és egyúttal alternatívát is kínálnak konkrét kereskedelmi gyakorlatukkal, népszerűsítve a fair kereskedelmet. Az együttműködés és hálózatépítés révén folyamatosan fejlesztik rendszerüket és küzdenek a méltánytalan nemzetközi kereskedelmi struktúrák megváltoztatásáért. Igazán magas színvonalú termékeket kínálnak, legyen szó élelmiszerről vagy kézműves áruról, amelyek tükrözik kereskedelmi partnereik hozzáértését és kreativitását.

Kézműves, fair trade, tengerifűből és pamutból készített fekete kosár a Dhaka Handicrafts szövetkezetből, Bangladesből. Méretei: 25 x 10 cm

A Dhaka Handicrafts egy termelőszervezet, amelynek jelenleg 64 tagcsoportja van, amelyekben mintegy 3200 kézműves tevékenykedik. Legtöbbjük nő. A szervezet így összesen mintegy 16 000 emberhez jut el. Nagy részük az alacsonyabb kasztba tartozik. A termékek helyben előforduló anyagokból készülnek, például nádból, bambuszból, fából, agyagból, fűből és jutából. A termékek 100% -át exportálják és kb. 70% -át értékesítik a méltányos kereskedelem számára. A kézműves termékekből származó jövedelemmel a családok a háztartásuk kiadásainak körülbelül 50% -át fedezhetik. A többit a mezőgazdaságból, a helyi kisvállalkozásokból és a különféle bérmunkákból generálják. Sokan maguk állítják elő ételeik egy részét: kukoricát, burgonyát, rizst és zöldségeket.

A Dhaka Handicrafts tagjai többek között a következő jogokat élvezhetik: megrendeléseik kamatmentes előfinanszírozását, olcsó nyersanyagbeszerzést, azonnali fizetést és folyamatos termékfejlesztést és minőségellenőrzést. A termelőknek joguk van beleszólni az árak meghatározásába és részt vesznek minden fontos döntésben. Ezenkívül a termelők az alábbiakból részesülnek: egészségügyi szolgáltatások, oktatási támogatás gyermekeik számára, egyedülálló szülőknek járó támogatás és terhességi támogatás.

Tömeg2 kg
Méret

50 x 19 cm

Érdekelhetnek még…