EZA fair trade kőkerámia teáskanna

17.990Ft

12 x 17 cm; 0,75 l

Elfogyott

Cikkszám: 05103 Kategóriák: , Címkék: ,

Fair trade kerámia

Az EZA Fairer Handel a méltányos kereskedelem úttörője Ausztriában. 1975 óta alkalmaznak egy alternatív gazdaságot a gyakorlatban, amely átlátható, szolidáris, nyitott és igazságos. A tisztességes kereskedelmi gyakorlatuk révén megmutatják, kik azok az emberek, akik az egyes termékeik mögött állnak. Ily módon a fejlődő országok hátrányos helyzetű termelőinek segítenek élet- és munkakörülményeik javításában.

A tisztességes kereskedelmet, valamint az ember és a természeti környezet tiszteletét helyezik előtérbe. Tájékoztatás és oktatás révén rámutatnak a jelenlegi igazságtalan kereskedelmi struktúrákra, és egyúttal alternatívát is kínálnak konkrét kereskedelmi gyakorlatukkal, népszerűsítve a fair kereskedelmet. Az együttműködés és hálózatépítés révén folyamatosan fejlesztik rendszerüket és küzdenek a méltánytalan nemzetközi kereskedelmi struktúrák megváltoztatásáért. Igazán magas színvonalú termékeket kínálnak, legyen szó élelmiszerről vagy kézműves áruról, amelyek tükrözik kereskedelmi partnereik hozzáértését és kreativitását.

Kézműves, fair trade, letisztult dizájnnal rendelkező, mohaszürke színű, hosszúkás alakú kőkerámia teáskanna függőleges vonalas díszítéssel az Association for Craft Producers (ACP) szövetkezetből, Nepálból.

Méretei: 12 x 17 cm, űrtartalom: 0,75 l

Mikrohullámú sütőben és mosogatógépben is használható.

A támogatások hiánya késztette elkötelezett emberek egy csoportját arra, hogy 1984-ben civil szervezetet alapítsanak a nepáli hagyományok iránt elkötelezett kézművesek megsegítése céljából, a kezdetektől fogva a nők esélyeinek javítására helyezve a hangsúlyt. A csoport elképzelése az volt, hogy egy olyan független szervezetet hozzon létre, amelynek támogatnia kell az általuk készített termékek kereskedelmét, illetve erősítenie és tudatosítania kell a munkavállalók jogait. Az így megalakult ACP nevű szervezet elsősorban szolgáltatónak tekinti magát a marketing, design-fejlesztés, a menedzsment és a műszaki tanácsadás területén. Az ACP rendszeres jövedelmet kíván teremteni a hátrányos helyzetű kézművesek számára, amely biztosítja a megélhetésüket. Az adminisztrációs és gyártási központ mellett az ACP két üzletet is működtet, egyet Katmanduban és egyet Pokharában. Mindkét üzlet elsősorban a turistákat célozza. Az ACP központ magában foglalja az irodákat, a nyersanyagok és termékek raktárát, de különféle műhelyeket is, ahol termékeket fejlesztenek és terveznek (saját formatervezési részleg), valamint tanfolyamokat tartanak a termelők számára. A bizottságuk feladata a szervezeti egységek/csoportok közötti együttműködés kialakítása, az átláthatóság, a kommunikáció, az árpolitika, a termelői aggályok megvitatása és a javaslatok kidolgozása. Az exportot az ACP saját exportszervezete, a Nepali Craft Trading Pvt. végzi. Jelenleg már 1100 gyártóval dolgoznak együtt Nepál egész területéről. A termeléssel kapcsolatos technikai tanácsadás mellett az ACP a szociális szolgáltatások széles skáláját is kínálja. Ilyenek: üdülési bónusz, nyugdíjalap, ingyenes élelmiszerosztás, képzési bónusz a lányok iskolába járásának ösztönzésére, hitelalapok, fizetett szülési szabadság minden olyan nőnek, aki már min. 1 éve a szervezetnél dolgozik, táppénz, stb. Mindezeket a szolgáltatásokat teljes egészében a méltányos kereskedelem révén történő értékesítésből finanszírozzák.

Tömeg1 kg
Méret

12 x 17 cm; 0,75 l

Érdekelhetnek még…