Akció!

EZA fair trade nagy csillag karácsonyfadísz

Original price was: 2.890Ft.Current price is: 1.500Ft.

13 cm

Csak 1 maradt készleten

Fair trade karácsonyfadísz

Az EZA Fairer Handel a méltányos kereskedelem úttörője Ausztriában. 1975 óta alkalmaznak egy alternatív gazdaságot a gyakorlatban, amely átlátható, szolidáris, nyitott és igazságos. A tisztességes kereskedelmi gyakorlatuk révén megmutatják, kik azok az emberek, akik az egyes termékeik mögött állnak. Ily módon a fejlődő országok hátrányos helyzetű termelőinek segítenek élet- és munkakörülményeik javításában.

A tisztességes kereskedelmet, valamint az ember és a természeti környezet tiszteletét helyezik előtérbe. Tájékoztatás és oktatás révén rámutatnak a jelenlegi igazságtalan kereskedelmi struktúrákra, és egyúttal alternatívát is kínálnak konkrét kereskedelmi gyakorlatukkal, népszerűsítve a fair kereskedelmet. Az együttműködés és hálózatépítés révén folyamatosan fejlesztik rendszerüket és küzdenek a méltánytalan nemzetközi kereskedelmi struktúrák megváltoztatásáért. Igazán magas színvonalú termékeket kínálnak, legyen szó élelmiszerről vagy kézműves áruról, amelyek tükrözik kereskedelmi partnereik hozzáértését és kreativitását.

Kézműves, fair trade, bronz színű, drótból készített különleges csillag alakú karácsonyfadísz a Noah’s Ark szövetkezetből, Indiából.

Mérete: 13 cm

A Noah’s Ark szövetkezet az indiai Uttar Pradeshben található, amelyet Samuel Masih alapított 1986-ban szociálisan érzékeny értékesítési- és marketingszervezetként. 2002-ben felosztották a Noah’s Ark International Exports-ra és a Noah’s Ark Handicraft & Artisan Welfare Society-re (civil szervezet). Tevékenységi körükbe tartozik a termelés, a termékfejlesztés, a műszaki tanácsadás, a marketing és az export. A civil szervezet oktatási és figyelemfelkeltő programok, kampányok és társadalmi projektek formájában nyújt támogatást, például: képzés biztosítása fiatal nők számára jövedelemszerzés céljából; az alkalmazottak, a termelők és gyermekeik egészségügyi ellenőrzése, beleértve a fogászati ​​kezeléseket; egészségügyi létesítmények és ivóvíz-projekt: a cél az, hogy minden műhelyt saját vízszűrővel szereljenek fel;
valamint három saját iskolát is működtetnek, mintegy 250 különösen hátrányos helyzetű családból származó gyermek számára. A társaság minden tevékenységét a Noah’s Ark által értékesített termékekből finanszírozzák.

Az 1990-es években Samuel Masih először került kapcsolatba a fair trade szervezetekkel, majd 2003-ban csatlakozott a mai Méltányos Kereskedelmi Szervezethez (www.wfto.com). A fair trade megrendelések elősegítették a szervezet további fejlődését. Ma a Noah’s Ark egy termelővállalat saját műhelyekkel, valamint egy marketingcég is egyben, amely külső gyártókkal működik együtt. Összesen mintegy 40 embert foglalkoztat a termelés, az adminisztráció, a minőségbiztosítás, a marketing és a termelők támogatása területén, ezenkívül 27 gyártóműhellyel dolgoznak együtt, főként Moradabad városából. A termelők többsége kis családi műhely, 2-10 iparossal. A termelők között vannak kisebbségek tagjai, női és férfi csoportok, vagy mikrovállalkozások. Ők gyakran nem ismerik a (műszaki) know-how-t és a piacra jutási esélyeik is korlátozottak, illetve gyakran hiányoznak a szükséges felszerelések is. Sokuknak csak nagyon alacsony iskolai végzettsége van. A termelők számára a kézműves termékekből származó bevétel jelenti a fő bevételi forrást, a falvakban a termelők saját földhöz jutnak.

Tömeg0,03 kg
Méret

13 cm

Érdekelhetnek még…