Akció!

EZA fair trade ökobőr mackós válltáska

Original price was: 14.990Ft.Current price is: 9.000Ft.

20 x 17 cm

Csak 1 maradt készleten

Fair trade táska

Kézműves, fair trade, zöld színű, mackós, ökológiai cserzésű bőr válltáska a Craft Resource Center (CRC) fair trade szövetkezetből, Indiából.

Méretei: 20 x 17 cm

A Craft Resource Center (CRC) szövetkezetet 1990-ben alapították, székhelye Kalkutta. A szervezet célja a kizsákmányoló kereskedelem felszámolása, a falusi ipar és a kézművesek bevételének növelése, valamint a hagyományos mesterségek népszerűsítése. Körülbelül 25 különböző felekezetű alkalmazott dolgozik jelenleg az indiai exportcégnél. A keresztények, hinduk és muszlimok nemtől és kaszttól függetlenül való együttélése fontos része a CRC vállalati kultúrájának. A CRC termékeik marketingjével és a fair trade révén segíti a kézműves csoportokat és műhelyeket abban, hogy önellátóbbá és gazdaságilag függetlenebbé váljanak. A CRC jelenleg 36 kézműves csoporttal, szövetkezettel, műhellyel és kisvállalkozással dolgozik együtt. A termelők támogatást kapnak versenyképes termékek kifejlesztésére a nemzetközi piacokon való túlélés érdekében. Indro Dasgupta a CRC-től a piacra jutásban és a folyamatos megrendelésekben látja a fejlődés kulcsát. Rendelkezésre állnak képzések és világos, tágas helyiségek a tervezés és mintafejlesztés, valamint adminisztráció számára, egy nagy raktár és külön étkezde.

A fair trade irányelveit mint tisztességes fizetés, tiltott gyerekmunka és a hátrányos helyzetű termelőkkel való együttműködést a CRC nagyon szoros és közvetlen együttműködésben támogatja: a szervezetfejlesztésben, műszaki tanácsadáson keresztül, előlegfizetéssel, termék- és dizájnfejlesztésben, minőségellenőrzésben és exportfeldolgozásban, stb. A méltányos kereskedelem mindmáig a CRC egyik legfontosabb kereskedelmi formája maradt, és így az ezen keresztül való értékesítés a kapcsolódó kézműves családok döntő bevételi forrása. Az így elért szerény jólét és a termelő családok jobb életminősége ennek az együttműködésnek és a tisztességes kereskedelemhez való hozzáférésnek az eredménye.

Az EZA Fairer Handel a méltányos kereskedelem úttörője Ausztriában. 1975 óta alkalmaznak egy alternatív gazdaságot a gyakorlatban, amely átlátható, szolidáris, nyitott és igazságos. A tisztességes kereskedelmi gyakorlatuk révén megmutatják, kik azok az emberek, akik az egyes termékeik mögött állnak. Ily módon a fejlődő országok hátrányos helyzetű termelőinek segítenek élet- és munkakörülményeik javításában.

A tisztességes kereskedelmet, valamint az ember és a természeti környezet tiszteletét helyezik előtérbe. Tájékoztatás és oktatás révén rámutatnak a jelenlegi igazságtalan kereskedelmi struktúrákra, és egyúttal alternatívát is kínálnak konkrét kereskedelmi gyakorlatukkal, népszerűsítve a fair kereskedelmet. Az együttműködés és hálózatépítés révén folyamatosan fejlesztik rendszerüket és küzdenek a méltánytalan nemzetközi kereskedelmi struktúrák megváltoztatásáért. Igazán magas színvonalú termékeket kínálnak, legyen szó élelmiszerről vagy kézműves áruról, amelyek tükrözik kereskedelmi partnereik hozzáértését és kreativitását.

Tömeg0,5 kg
Méret

20 x 17 cm

Érdekelhetnek még…