Fairfood bio & fair trade aszalt ananász (ÚJ)

8.500Ft

400 g

Elfogyott

Cikkszám: 2900311470 Kategóriák: , Címkék: ,

Bio aszalt ananász

A Fairfood egy freiburgi kisvállalkozás, akik elkötelezettek a biogazdálkodás és a fair kereskedelem mellett.

A kiváló minőségű olajos magjaik és szárított gyümölcseik tanúsított ökológiai szövetkezetekből származnak. A nyersanyagok exportja helyett termelőik tisztességes feltételek mellett maguk dolgozzák fel őket, ami azt jelenti, hogy több hozzáadott érték marad a származási országban. A szövetkezetekkel való személyes kapcsolatuk révén garantálhatják a legmagasabb minőséget.

Tanzániában mintegy 300 gazdálkodó család vegyes kultúrákban termeszti az ananászt babokkal, főzőbanánnal, kávéval és maniókával együtt saját tulajdonú kis földjeiken. Maguk szüretelik a gyümölcsöket, majd az ananászokat a helyszínen kézzel pucolják meg és vágják fel. Nem használnak gépeket a feldolgozáshoz, mivel ezáltal többen vehetnek részt a gyártási folyamatban.

A gyümölcsdarabokat ezután géppel, kíméletes eljárással, legfeljebb 41 ° C-on szárítják. A gépeket szinte kizárólag napenergiával és vízerővel működtetik. Mivel a maximális hozzáadott értéket szeretnék lehetővé tenni az országban, az ananászok így, feldolgozott formában, aszalva érkeznek Európába.

Az ananász meglepően egészséges: nagy arányban tartalmazza a bromelain enzimet, amely serkenti az emésztést és a vérkeringést, vízhajtó és gyulladáscsökkentő hatású, emellett tartalmaz B1, C vitamint, káliumot és mangánt.

Ez az aszalt ananász nem tartalmaz ként, mentes a mesterséges cukortól, és olyan kíméletes módon van szárítva, hogy megfelel a nyers élelmiszer előírásainak.

Gyümölcsös, kellemes édességével nemcsak egészséges snackként ideális étkezések között, de használhatja őket egzotikus müzlifeltétként, ízesítheti és díszítheti velük a desszerteket és tortákat, vagy felhasználhatja aromás összetevőként salátákhoz és curry-khez.

A termék ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból és fair kereskedelemből származik.

Átl. tápérték 100 g termékben: energia 1498 kJ/358 kcal, zsír 0,4 g, ebből telített zsírsavak 0,1 g, szénhidrát 80,4 g,

ebből cukrok 67,6 g, fehérje 2,6 g, só <0,1 g.

Származási hely: Tanzánia

400 g

Tömeg0,3 kg
Kiszerelés

170 g

Érdekelhetnek még…