Bio makadámdió
A Fairfood egy freiburgi kisvállalkozás, akik elkötelezettek a biogazdálkodás és a fair kereskedelem mellett.
A kiváló minőségű olajos magjaik és szárított gyümölcseik tanúsított ökológiai szövetkezetekből származnak. A nyersanyagok exportja helyett termelőik tisztességes feltételek mellett maguk dolgozzák fel őket, ami azt jelenti, hogy több hozzáadott érték marad a származási országban. A szövetkezetekkel való személyes kapcsolatuk révén garantálhatják a legmagasabb minőséget.
A kenyai kisgazdák a Kenya-hegy környékén a szigorú ökológiai előírásoknak megfelelően más ökológiai természtésű terményekkel kevert kultúrában termesztik a makadámdiót. A betakarítás után a diót a gazdaságok közelében dolgozzák fel, így a szállítási útvonal rövid és a dió friss marad. Ezenkívül a helyszíni feldolgozás munkahelyeket és jövedelmet biztosít a vidéki területeken.
A makadámdiót okkal nevezik „a diók királynőjének”. Nemcsak finom, hanem egészséges is! Rengeteg B-vitamint tartalmaz, beleértve mindenekelőtt a B1 (tiamin), a B6 (piridoxin), a B7 (biotin), a B9 (folsav) vitaminokat, ezenkívül sok E-vitamint is rejt magában. A B komplex vitaminjai fontos koenzimek, amelyekre minden szervezetnek szüksége van. A testünk és az idegrendszerünk anyagcsere-folyamataihoz nélkülözhetetlenek.
A makadámdiónak vajas és gyengéd íze, illetve ropogós állaga van. Őrölve kiváló sütési alapanyag, tökéletesen illik a mandulához vagy a brazil dióhoz. Előnyben részesíti a vegán konyha, de egészséges nassolnivalónak is csodás.
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból és ‘Fair for Life’ védjeggyel ellátott méltányos kereskedelemből származó termék.
Átlagos tápérték 100 g termékben: energia 3071 kJ/734 kcal, zsír 73,1 g, ebből telített zsírsavak 12,5 g, szénhidrát 5,1 g, ebből cukrok 4,8 g, fehérje 8,5 g, só <0,1 g.
Származási ország: Kenya
150-500 g