Fairfood bio & fair trade paradió (natúr)

8.800Ft

Egy igazán fenntartható, egzotikus különlegesség!

Elfogyott

Cikkszám: 0500130430 Kategóriák: , Címkék: ,

Bio paradió

A Fairfood egy freiburgi kisvállalkozás, akik elkötelezettek a biogazdálkodás és a fair kereskedelem mellett.

A kiváló minőségű olajos magjaik és szárított gyümölcseik tanúsított ökológiai szövetkezetekből származnak. A nyersanyagok exportja helyett termelőik tisztességes feltételek mellett maguk dolgozzák fel őket, ami azt jelenti, hogy több hozzáadott érték marad a származási országban. A szövetkezetekkel való személyes kapcsolatuk révén garantálhatják a legmagasabb minőséget.

A paradió, más néven brazildió a Manuripi régióbeli bolíviai esőerdőkből származik. Mivel a fákat nem lehet termeszteni, a brazildiót csak a vadonban lehet gyűjteni. A gyűjtők átlag feletti, fix vételárakat kapnak és egyesületbe szerveződnek. Ezen túlmenően, a Fairfood ottani partnere, a Hylea helyi társadalmi projektekbe fektet be, mint például új szálláshelyek, orvosi ellátás és oktatás, valamint esőerdők védelmére szolgáló intézkedések.

A brazildió nemcsak egyedi ízű, hanem kiemelkedő a szeléntartalma is. Ez a nyomelem létfontosságú a szabad gyökök elleni védekezésben, erősíti a szervezet saját védekező képességét és ezáltal az egész immunrendszert. Ezenkívül sok kálciumot, káliumot, foszfort, ként és rezet, valamint rengeteg B-vitamint tartalmaz. Végül, de nem utolsó sorban a brazildiót afrodiziákumként tartják számon.

Organikus termék, amely esőerdei gyűjtésből származik.

Átlagos tápérték 100 g termékben: energia 2745 kJ/656 kcal, zsír 66,43 g, ebből telített zsírsavak 16,1 g, szénhidrát 12,27 g, ebből cukrok 2,33 g, fehérje 14,32 g, só <0,1 g.

Származási ország: Bolívia

Tömeg0,6 kg
Kiszerelés

145 g, 500 g

Érdekelhetnek még…