Mediterraneo bio extra szűz olívaolaj

6.400Ft

750 ml

Elfogyott

Cikkszám: 13071 Kategóriák: , Címkék: ,

Bio olívaolaj

Az Ölmühle Solling egy családi tulajdonban lévő bio olajmanufaktúra a Weser folyó vidékéről, Alsó-Szászországból. Gudrun és Werner Baensch alapították 1996-ban, akik ma már 2 gyermekükkel vezetik a vállalkozást és 60 embert foglalkoztatnak. Kiváló minőségű, kizárólag biogazdálkodásból származó olajos növényeket és magvakat dolgoznak fel hagyományos kézműves technológiák alkalmazásával elsőosztályú organikus hidegen sajtolt olajokká. Az olajütő és gyönyörű mintaboltjuk Boffzen városában található. Ezeknek a kulináris finomságoknak a minősége különösen fontos számukra, a mottójuk a kezdetektől fogva a „mennyiség helyett minőség”.

Még mindig sok részfolyamatot végeznek kézzel, mint pl. az alapanyagok kiválasztását, a kis csavarprésekkel történő kíméletes olajkivonást, a szűrést és a töltést. Termékeiket mindig frissen, kis tételekben gyártják. Az értékes olajokat minden esetben hidegen sajtolják, nem szagtalanítják, és más módon sem kezelik kémiai úton. Ily módon a termékeik jellegzetes íze és kiváló minősége a lehető legjobb módon őrződik meg. Ezek az olajok nem csak ételeinket gazdagíthatják, hanem a természetgyógyászatban is fontos szerepet kapnak, hiszen rendszeres fogyasztásuk hozzájárul egészségünk megőrzéséhez. Manufaktúrájuk helyi és egzotikus alapanyagokat is felhasznál Európából és távolabbi térségekből egyaránt. Az évek során egy igen széles termékpalatta alakult ki az egészségtudatos ínyencek számára. A Baensch házaspár a korai években Dél-Amerika és a Karib-térség, valamint Délkelet-Ázsia különböző fejlődő országaiban tevékenykedtek. Néhány ilyen projekttel továbbra is szoros kapcsolatban állnak, és több ilyen együttműködésből hosszú távú kereskedelmi partnerség alakult ki.

Előnyben részesítik a tisztességes kereskedelmet a biogazdákkal és a szövetkezetekkel, technológia-transzfer és beruházások révén támogatják a családi vállalkozásokat és a fejlődő országok kisvállalkozóit. Kínálatunkban megtalálhatók csodálatos magolajaik, különleges és változatos fűszerolajaik, eceteik és gyümölcseceteik, valamint maglisztjeik és kókuszolaj alapú szappanjaik.

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.

Világoszöld színű, lágy, gyümölcsös ízű, közvetlenül az olívából mechanikai úton kinyert, kiváló minőségű extra szűz olívaolaj Olaszország déli csücskéből, Kalábriából.

Ideális salátákhoz, zöldségek, húsok párolásához és a mediterrán konyha remekeinek elkészítéséhez.

Az olajbogyó betakarításakor tett helyszíni látogatásokon túl a minőség ellenőrzése és biztosítása magában foglalja a független laboratóriumok körültekintő elemzését is, amelyben olyan szennyező anyagokat vizsgálnak, mint ásványi olajok, lágyítók és poliaromás szénhidrogének (PAH).

Átl. tápérték 100 g termékben: energia 3700 kJ/900 kcal, zsír 100 g, ebből telített zsírsavak 20,3 g, egyszeresen telítetlen zsírsavak 62,3 g, többszörösen telítetlen zsírsavak 17,4 g, szénhidrát 0 g, ebből cukrok 0 g, fehérje 0 g, só 0 g

750 ml

Tömeg1,5 kg
Kiszerelés

750 ml

Érdekelhetnek még…