Valderrama ‘Ocal’ bio extra szűz, szűretlen olívaolaj

6.600Ft

500 ml

Készleten

Cikkszám: 71278 Kategóriák: , Címkék: ,

Bio olívaolaj

Az Ölmühle Solling egy családi tulajdonban lévő bio olajmanufaktúra a Weser folyó vidékéről, Alsó-Szászországból. Gudrun és Werner Baensch alapították 1996-ban, akik ma már 2 gyermekükkel vezetik a vállalkozást és 60 embert foglalkoztatnak. Kiváló minőségű, kizárólag biogazdálkodásból származó olajos növényeket és magvakat dolgoznak fel hagyományos kézműves technológiák alkalmazásával elsőosztályú organikus hidegen sajtolt olajokká. Az olajütő és gyönyörű mintaboltjuk Boffzen városában található. Ezeknek a kulináris finomságoknak a minősége különösen fontos számukra, a mottójuk a kezdetektől fogva a „mennyiség helyett minőség”.

Még mindig sok részfolyamatot végeznek kézzel, mint pl. az alapanyagok kiválasztását, a kis csavarprésekkel történő kíméletes olajkivonást, a szűrést és a töltést. Termékeiket mindig frissen, kis tételekben gyártják. Az értékes olajokat minden esetben hidegen sajtolják, nem szagtalanítják, és más módon sem kezelik kémiai úton. Ily módon a termékeik jellegzetes íze és kiváló minősége a lehető legjobb módon őrződik meg. Ezek az olajok nem csak ételeinket gazdagíthatják, hanem a természetgyógyászatban is fontos szerepet kapnak, hiszen rendszeres fogyasztásuk hozzájárul egészségünk megőrzéséhez. Manufaktúrájuk helyi és egzotikus alapanyagokat is felhasznál Európából és távolabbi térségekből egyaránt.

Az évek során egy igen széles termékpalatta alakult ki az egészségtudatos ínyencek számára. A Baensch házaspár a korai években Dél-Amerika és a Karib-térség, valamint Délkelet-Ázsia különböző fejlődő országaiban tevékenykedtek. Néhány ilyen projekttel továbbra is szoros kapcsolatban állnak, és több ilyen együttműködésből hosszú távú kereskedelmi partnerség alakult ki. Előnyben részesítik a tisztességes kereskedelmet a biogazdákkal és a szövetkezetekkel, technológia-transzfer és beruházások révén támogatják a családi vállalkozásokat és a fejlődő országok kisvállalkozóit. Kínálatunkban megtalálhatók csodálatos magolajaik, különleges és változatos fűszerolajaik, eceteik és gyümölcseceteik, valamint maglisztjeik és kókuszolaj alapú szappanjaik.

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.

Kellemesen friss, füves ízű, szűretlen, közvetlenül az olívából mechanikai úton kinyert extra szűz olívaolaj az ‘Ocal’ olívabogyóból, Spanyolországból, Córdoba környékéről egy családi vállalkozástól.

1853 óta foglalkozik a Valderrama család olajfaligetek telepítésével és gondozásával. José M. Valderrama nagyapja 1920-ban alapította az első olívaolajgyárat a családi tulajdonban lévő birtokon, Montillában, Córdobától kb. 50 km-re. A terület ma már 273 hektáros, 75 000 olajfával rendelkezik. A százéves családi tapasztalat és a legújabb technológiák alkalmazása jellemzi a Valderrama-t. Alig 45 perc telik el az olajbogyó betakarításától az első olívaolaj elkészültéig, amely így az aromák, ízek és összetevők maximumát garantálja.

Ideális salátákhoz és spanyol tapasokhoz, hal és húsos ételek mellé, előételekhez. Vagy egyszerűen csak bagettre locsolva.

Átl. tápérték 100 g termékben: energia 3400 kJ/824 kcal, zsír 92 g, ebből telített zsírsavak 14 g, egyszeresen telítetlen zsírsavak 76 g, szénhidrát 0 g, ebből cukrok 0 g, fehérje 0 g, só 0 g

500 ml

Tömeg1 kg
Kiszerelés

500 ml

Érdekelhetnek még…