Vanilabazaar

Vanillabazaar

A Vanillabazaar egy családi vállalkozás, amely igen kis léptékben indult az Egyesült Királyságban több, mint egy évtizeddel ezelőtt, amikor is a vaníliapiac még nagyon más volt, mint ma. Az alapító hölgynek, Sakinának abban az időben az volt a kívánsága, hogy megnyissa az Egyesült Királyság piacát a magas színvonalú, jó árfekvésű vaníliatermékek előtt, amelyek szülőföldjéről, Madagaszkárról származnak.

Bár már sok évvel ezelőtt letelepedett Londonban, élete csaknem felét Madagaszkáron töltötte. Számára a vanília olyan termék volt, amelyet a mindennapi élet részeként látott annak különféle formáiban, azonban az Egyesült Királyságban tapasztalt hiánya rádöbbentette arra, hogy mi is a vanília valódi értéke.

Sok ember számára a „vanília” szó csak egy egzotikus fűszert jelöl, amelyet fagylalt készítésénél használnak, de mindenkinek meg akarta mutatni, hogy ennél sokkal többről van szó. E fekete „bab” mögött egy hosszú történet rejlik, amely az azték civilizációig nyúlik vissza, mely idővel különböző kontinenseken és tengereken át haladva Madagaszkárra, az „Indiai-óceán gyöngyszemébe” került.

Mára már az emberek informáltsága sokat változott, a legtöbb fogyasztó tisztában van azzal, hogy mi ez és hogyan lehet használni különféle fogások elkészítése során. Ez főleg a televíziós főzős műsoroknak és a fűszer szélesebb körű elérhetősége révén valósult meg.

A vaníliát ma már a világ számos országában termesztik különböző minőségben, az adott területet jellemző időjárástól, a talaj összetételétől, a betakarítási és feldolgozási technológiáktól függően.

Madagaszkár híres egyedülálló ízű és minőségű vaníliájáról. A Vanillabazaar-nál madagaszkári vaníliával és a madagaszkári vaníliából készült termékekkel foglalkoznak.

A vanília sokoldalú fűszer, amelyet manapság élelmiszerekben, kozmetikumokban, sőt gyógyszerekben is használnak. Valószínűleg már mindenki találkozott vaníliával, de meglepő tény, hogy a vaníliát tartalmazó termékekben megtalálható vanília 97% -a mesterséges eredetű. Ez egyrészről érthető, mivel a fűszer még mindig viszonylag ritka és rendkívül drága, azonban ezeket a termékeket kóstolva reméljük, hogy ezt a felfogást hamar meg lehet változtatni.

A Vanillabazaar-nál a vanília közvetlenül a madagaszkári ültetvényekről érkezik, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból és etikus forrásból.

Megtalálható nálunk háromféle kiszerelésű, csodás minőségű bio és fair trade vaníliarúd, vaníliapor, illetve kétféle kivonat.

A kivonatok különlegessége, hogy egyedülálló technológiával, teljesen természetes cseppfolyósított szén-dioxid felhasználásával állítják elő, amely sokkal nemesebb, mint alkoholos társaik.