Akció!

EZA fair trade ezüst nyaklánc

Original price was: 12.990Ft.Current price is: 9.990Ft.

42-46 cm hosszú (állítható)

Csak 1 maradt készleten

Cikkszám: 01598 Kategóriák: , Címke:

Fair trade nyaklánc

Kézműves, fair trade ezüst (925 Sterling) nyaklánc 24 karátos arannyal bevonva 2 db egymásba fonódó texturált karika medállal az Allpa fair trade szövetkezetből, Peruból. Hossza állítható.

Méretei: 42-46 cm hosszú

Az Allpa-t 1982-ben az “Instituto Peruano de Investigación y Desarrollo” (= Perui Kutatási és Fejlesztési Intézet) alapította marketing szervezetként. A cél a kézműves kistermelők támogatása, exportpiaci részvételük, végső soron életkörülményeik javítása volt. Az együttműködés Cusco és Huaras kézműves csoportjaival indult. Az első termék az alpaka volt. Új termelő létesítményeket alapítottak, megfelelő technológiákat szereztek be és új értékesítési piacokat kerestek. Ebben a szakaszban az Allpa először került kapcsolatba a tisztességes kereskedelemmel.

Kezdetben kizárólag szövetkezetekkel, közösségekkel dolgoztak. Az Allpa által támogatott kézműves csoportok egy része az évek során kialakíthatta saját marketing struktúráját, ebben az értelemben az Allpa minden bizonnyal úttörő szervezetnek tekinthető a perui kézműves termékek alternatív marketingjének területén. Azóta a fő hangsúly a marketingen, a dizájnfejlesztésen, a műszaki tanácsadáson és a műhelyfelszerelésen van. Modellműhelyeket hoztak létre, amelyek példaként szolgálnak, és más műhelyeket képeznek és támogatnak. Az Allpa így tudott felülkerekedni a 90-es évek válságán termékei minőségének javításával és a mai napig biztosítja termelői bevételét.

A kerámiák mellett az Allpa mintegy 75 műhely és cég ékszereit, kötöttáruit, fa- és üvegtárgyait forgalmazza, az eladások több, mint 80%-át az alpaka kötöttáru és ékszer adja. A kézművesek közül sokan vidékről származnak, és gazdasági nehézségek miatt vándoroltak a városokba: erre példák a limai nyomornegyedekben működő ékszerkészítők, akikkel az Allpa dolgozik együtt. Kis csoportokban dolgoznak, egyszerű munkamegosztással és a legegyszerűbb eszközökkel. A felhasznált anyagok az ezüst, sárgaréz, féldrágakövek, kagylók és egyéb természetes anyagok.

Juan Vargas műhelyében viszont kézi kötőgépeken készülnek hagyományos és modern kötött termékek. Mióta az Allpával dolgozik, Juan Vargas képes volt bővíteni és jobban felszerelni műhelyét, javítani munkakörülményein és termékei minőségén, ezáltal mintegy 300%-kal növelte a megrendelései számát. Ez a kis limai kötőműhely sikeres mikrovállalkozássá vált.

Az EZA Fairer Handel a méltányos kereskedelem úttörője Ausztriában. 1975 óta alkalmaznak egy alternatív gazdaságot a gyakorlatban, amely átlátható, szolidáris, nyitott és igazságos. A tisztességes kereskedelmi gyakorlatuk révén megmutatják, kik azok az emberek, akik az egyes termékeik mögött állnak. Ily módon a fejlődő országok hátrányos helyzetű termelőinek segítenek élet- és munkakörülményeik javításában.

A tisztességes kereskedelmet, valamint az ember és a természeti környezet tiszteletét helyezik előtérbe. Tájékoztatás és oktatás révén rámutatnak a jelenlegi igazságtalan kereskedelmi struktúrákra, és egyúttal alternatívát is kínálnak konkrét kereskedelmi gyakorlatukkal, népszerűsítve a fair kereskedelmet. Az együttműködés és hálózatépítés révén folyamatosan fejlesztik rendszerüket és küzdenek a méltánytalan nemzetközi kereskedelmi struktúrák megváltoztatásáért. Igazán magas színvonalú termékeket kínálnak, legyen szó élelmiszerről vagy kézműves áruról, amelyek tükrözik kereskedelmi partnereik hozzáértését és kreativitását.

Tömeg0,2 kg
Méret

42-46 cm

Érdekelhetnek még…